domenica 18 marzo 2012

Preparatius per a l'escola

El curs vinent l'Ada anirà a l'escola. És una gran notícia per a nosaltres, que quan vam arribar a casa amb la lleoneta després de 5 mesos d'hospital dubtàvem que pogués fer-ho mai atesos els pronòstics tan negatius dels metges. Tot i que per edat li tocava fer P2, enguany fa P1 i teòricament havia de quedar-se un any més a la llar, però la seva evolució és molt positiva i els professionals que la segueixen (EAP, CREDA i mestres de l'EB de Montflorit) han donat el vist-i-plau perquè comenci P3 a l'Escoleta de Bellaterra. Aquest centre és d'agrupament i ofereix recursos particulars per als nens sords que assisteixen a les classes juntament amb la majoria normooient. Així, el curs que ve l'Ada farà les sessions de logopèdia allà i comptarà també amb l'ajuda d'una mestra de reforç que dóna suport als nens que ho necessiten. Tot i que parla japonès amb una fluidesa que molts nacionals envejarien, l'Ada encara no diu gaires paraules amb sentit ("agagá" per guardar, "anca" per tanca, "caá" per cau i dues o tres més que ara no recordo), però això no ha de ser un impediment tenint en compte que acudirà a un centre amb recursos específics per als infants amb problemes auditius.
Dimecres passat vam tenir reunió amb les mestres de l'escola bressol i vam sortir-ne més que contents, ja que tots els comentaris van ser positius. A casa tenim un dimoniet que cada dia fa més rebequeries i es resisteix a anar-se'n a dormir a la nit, però sembla ser que a la llar hi enviem un angelet col·laborador, pacífic i atent. Ens van dir que l'Ada obeeix més que molts altres nens a l'hora de recollir, que és molt autònoma menjant i fa les migdiades sense cap problema, és independent i molt observadora, no té pors manifestes i, gràcies al seu esperit aventurer, salva totes les barreres arquitectòniques (graons, rampes, desnivells, etc.) malgrat que els seus moviments no són del tot fluïds i estables. També ens van dir que defuig les baralles però que -sorprenentment per a mi- els altres nens la respecten molt. Tant de bo que aquestes valoracions continuïn en tota la seva vida escolar!!!
El dia 27 tenim cita a l'Escoleta de Bellaterra per conèixer la Direcció, visitar les instal·lacions i preinscriure l'Ada. Comença una nova aventura!!!