martedì 6 agosto 2013

4 anys!!!

Avui fa 4 anys que va néixer l'Ada, la protagonista d'aquest bloc i de les nostres vides. Sembla que fos ahir i, alhora, que hagi passat un mil·lenni...

La petita lleona creix i el seu rugit cada vegada és més potent. La personalitat de l'Ada no es pot ignorar: és vital, alegre, oberta, expansiva, sociable, curiosa, perseverant, tossuda, rebel... És una tempesta d'energia impossible de contenir, que ens diverteix i esgota a parts iguals :)

La granoteta que va arribar al món amb 550 grams de pes i 31 cm de llargada ha esdevingut una jugadora de bàsquet en miniatura, que ronda els 18 kg i medeix 113-114 cm (fa mesos que vesteix la talla 5-6 anys!!!). Qui ens ho hauria dit quan l'Ada portava la bossa de la ileostomia i la seva doctora patia perquè no s'engreixava ni creixia...

Encetem aquest quart any amb la il·lusió d'una vida "normal" que a l'hospital no ens atrevíem a somniar. Amb una miopia galopant i hipoacúsia, però amb moltes fites aconseguides i una enorme esperança en el futur. Si alguna cosa hem après en el transcurs d'aquest temps, és a confiar en l'Ada i les seves possibilitats!!!

Fa mesos que no actualitzem el bloc i la feina se'ns ha acumulat:
  • El dia 21 de juny l'escola va acomiadar el curs amb una festa i, increïblement, l'Ada va ballar tan bé (o tan malament, segons com es miri) com els seus companys! 
  • A finals de juny-principis de juliol li vam treure els bolquers i aquesta vegada sembla que la cosa rutlla! Els dos primers dies van ser molt durs, però ara es pot dir que ja estem encarrilats. Si bé encara no ens avisa quan té pipí o caca, utilitza de bon grat l'orinal i té una autonomia d'entre dos i tres hores. Està prou bé!
  • L'Ada coneix quasi totes les lletres de l'alfabet i n'identifica tan el so com la grafia (hem de donar les gràcies a un fantàstic ordinador de joguina que li van regalar i que la porta boja, l'inefable tronto).
  • Comença a dibuixar representant figures que ella mateixa va descrivint durant el procés de creació. 
  • Salta, s'enfila... No es pot dir que sigui del tot precisa o harmoniosa en el moviment, però la seva motricitat ha millorat considerablement enguany.
  • Canta cançons apreses o inventades (!). Això sí, desafina com un gat a qui acaben de trepitjar la cua! :D :D
  • Coneix i identifica els números de l'1 al 10.
  • Coneix i identifica els colors. 
  • Encara no fa frases amb subjecte, verb i predicat, però expressa les seves emocions i necessitats fent combinacions de dues o tres paraules (en català, italià, o en totes dues llengües alhora si s'escau). 
  • Ha demostrat tenir una gran memòria: sap localitzar tota sola la zona d'arribades de l'aeroport del Prat de Llobregat i surt corrent per anar a rebre els nonni!
  • És tremendament curiosa i s'apropa sense vergonya a qualsevol grup que li cridi l'atenció per observar i esbrinar què fan.
Us deixem fotos de les vacances:



















5 commenti:

  1. Quina alegria veure aquesta entrada! Ara feia molt que no sabia res de l'Ada!
    Està molt guapa, altíssima com sempre i molt eixerida!
    Per moltíssims anys més, Ada!!
    Raqueleta.

    RispondiElimina
  2. Felicitats pels 4 anys de l'Ada! Com passa el temps!
    I enhorabona per aquest blog, és com un llibre que compartiu amb tothom.
    Mercè

    RispondiElimina
  3. Moltes gràcies a les dues!!! Ens hem d'aplicar més, triguem massa a escriure...

    RispondiElimina
  4. Y yo que me alegro mucho por todos... este blog es y ha sido emocionante a lo largo de todos estos años... y como padre de una fiera de 3 años me impresiona mucho. Enhorabuena.

    RispondiElimina
  5. Hola familia! Penso molt en vosaltres, de com us anirà, com estarà l'Ada... i m'encanta saber que esteu molt bé. Us envio un petó ben fort a tots! Núria Torres.

    RispondiElimina