venerdì 14 febbraio 2014

Al parc

Després d'uns mesos de fred i foscor (al novembre la posta és al voltant de les tres), la primavera comença a aguaitar i de tant en tant gaudim d'esplèndides estones de sol que és una llàstima malbaratar a casa. En un mateix dia se succeeixen neu, sol i pluja (ahir), o sol, núvols, boira i sol (avui). El temps canvia tant en qüestió de minuts que sembla que no pugui ser...

Si la climatologia és favorable, anem al parc quan l'Ada surt de la llar. A Suècia l'escola obligatòria (totalment gratuïta, incloent llibres) comença als 6 anys d'edat; fins llavors els nens van a la Förskolan, que no és gratuïta però sí molt econòmica. Les famílies paguen en funció dels seus ingressos i crec que el màxim ronda els 80 € mensuals incloent material i àpats (esmorzar, dinar i, si s'escau, berenar). Quan el pare i la mare treballen, l'horari de la llar s'ajusta a les seves necessitats; si un dels dos progenitors no treballa ni estudia (com és el meu cas ara mateix), els nens van a la Förskolan un màxim de 5 hores diàries. L'Ada surt a les 14.00 h i tot seguit anem al parc (un dels molts que hi ha a Lund, nosaltres en tenim dos en un radi de 200 metres de distància). Aquí es berena al voltant de les 15.00 h (el dinar és a les 11.30-12.00 hores) i les mares preparen veritables picnics per als seus fills. 

El parc on anem és ideal perquè l'Ada s'exerciti. La seva motricitat encara és molt maldestra però millora setmana rera setmana :) Li resulta difícil pujar turons alts o baixar molts graons tota sola (i s'enutja molt quan no se'n surt), però és capaç d'enfilar-se per la xarxa de corda i caminar pel passadís penjant de fusta coordinant els passos (coses que no feia quan vam arribar al setembre). Genial per fer fisioteràpia sense adonar-se'n!!!












Nessun commento:

Posta un commento